Warta
VR

coklat

Desember 07, 2022

Sampeyan ora bisa ngomong ora kanggo coklat, kaya sampeyan ora bisa ngomong ora kanggo tresna.

"Crit manis" ing tengah wengi minangka tamba kanggo mudha kontemporer. Nalika karya ora dadi apik, ganjaran dhewe karo Piece saka coklat kanggo nggawe dina pait sethitik manis; nalika sampeyan lagi bingung, menehi saben liyane Piece saka coklat kanggo nemokake ketemu apik tenan sing belongs kanggo sampeyan. Coklat minangka katalis ing katresnan lan watu kunci ing urip biasa, nggawe urip luwih lancar.



Ing taun-taun pungkasan, tren "nyuda gula" dadi populer, lan coklat, minangka panganan manis, uga dadi "masalah manis lan oyod obesitas" kanggo para wanita kutha. Ana akeh kanca-kanca sing tresna coklat ing saubengé, lan semangat kanggo coklat wis suda banget.

Mung banjur aku nemokake sing, tenan, paling wong duwe misconceptions bab coklat. Dadi dina iki aku teka kanggo mbenerake jeneng coklat, lan nerangake 10 fakta sing adhem babagan coklat

 

1. Kanggo kucing sing ora sensitif marang rasa manis, sanajan coklat sing manis, rasane kaya lilin mamah. Kanggo asu, 1,5 gram coklat bisa mateni asu cilik (coklat peteng kanthi isi coklat 82%, kira-kira 3 nganti 4 bar duwe 1,1 gram theobromine, ngracuni asu gedhe, mung siji coklat gedhe sing dibutuhake)



2. Tembung coklat asale saka Maya. Ing jaman biyèn, wong Maya mbiyèn garing lan nggiling biji kakao lan ditambahi banyu kanggo gawé ombèn-ombèn sing pait, sing banjur nyebar ing Amérika Kidul. Wong Aztec nalika iku nyebut minuman iki "banyu pait", lan banyu pait Nahuatl ing basa gaul diarani coklat (xocolatl)

3. Ing taun 1930-an, perusahaan manisan Jepang sing jenenge Morozoff nggawe pariwara kanggo menehi coklat nalika dina Valentine. Iki uga pisanan sing Valentine Day lan coklat digabungake. Sanajan iklan kasebut ora katon ing wektu kasebut, nanging ana pengaruh gedhe ing dina Valentine ing mangsa ngarep.

gambar

4. Biji kakao nuduhake panganan olahan sing nggunakake biji kakao minangka bahan mentah. Nanging, ing industri minuman, sampeyan bisa ndeleng coklat panas, coklat panas lan Ovaltine. Bentenipun ing antarane yaiku: coklat panas bisa dadi bubuk coklat, gula digawe kanthi nyampur aditif liyane; coklat panas digawe kanthi banyu panas karo potongan coklat utawa saus coklat, biasane rasa coklat panas bakal luwih lembut lan enak, kalori lan lemak sing relatif dhuwur; Ovaltine pungkasan luwih Komposisi malt.




5. Ing jaman film ireng lan putih, saus coklat digunakake minangka getih ing film. Sanajan warna saus coklat ora abang getih, efek ing film ireng lan putih luwih kuat tinimbang getih palsu abang. Plasma saus coklat iki ditampilake ing Psycho Alfred Hitchcock.

gambar

6. Coklat putih dudu coklat. Miturut definisi US Food and Drug Administration, coklat kudu ngemot mentega coklat, bubuk coklat, lan pasta coklat, nanging coklat putih ora ngemot bubuk coklat lan pasta coklat, rong bahan penting saka coklat.




7. Bahan utama coklat putih yaiku cocoa butter, yaiku lenga alami sing bisa dipangan saka biji kakao. Amarga saka lenga, coklat putih dhewe putih susu. Amarga mentega coklat putih susu rasane ora enak, mula uga diolah nganggo rempah-rempah, gula, produk susu lan aditif liyane, mula kalori, lemak, lan gula coklat putih luwih dhuwur tinimbang coklat biasa.

8. Coklat minangka panganan sing titik lebur luwih murah tinimbang 37°C. Iku bakal wiwit softened ing 28 ° C, lan bakal cepet ngganti saka ngalangi kanggo cair ing 33 ° C. Iki kok coklat bisa leleh ing tutuk ...

9. Swiss minangka negara kanthi konsumsi coklat per kapita paling gedhe ing donya. Warga Swiss ngonsumsi rata-rata 240 bar coklat saben wong saben taun (25 nganti 40 gram saben wong) lan 25% coklat segi telu didol ing toko bebas bea bandara sing didol.

10. Apa sampeyan mikir Dina Valentine adol coklat paling akeh ing festival apa wae? Ora, nyatane Halloween adol coklat kaping pindho tinimbang dina Valentine!


Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --
Chat with Us

Kirimake priksaan sampeyan

Lampiran:
    Pilih basa liyane
    English
    العربية
    Deutsch
    Español
    français
    italiano
    日本語
    한국어
    Português
    русский
    简体中文
    繁體中文
    Afrikaans
    አማርኛ
    Azərbaycan
    Беларуская
    български
    বাংলা
    Bosanski
    Català
    Sugbuanon
    Corsu
    čeština
    Cymraeg
    dansk
    Ελληνικά
    Esperanto
    Eesti
    Euskara
    فارسی
    Suomi
    Frysk
    Gaeilgenah
    Gàidhlig
    Galego
    ગુજરાતી
    Hausa
    Ōlelo Hawaiʻi
    हिन्दी
    Hmong
    Hrvatski
    Kreyòl ayisyen
    Magyar
    հայերեն
    bahasa Indonesia
    Igbo
    Íslenska
    עִברִית
    Basa Jawa
    ქართველი
    Қазақ Тілі
    ខ្មែរ
    ಕನ್ನಡ
    Kurdî (Kurmancî)
    Кыргызча
    Latin
    Lëtzebuergesch
    ລາວ
    lietuvių
    latviešu valoda‎
    Malagasy
    Maori
    Македонски
    മലയാളം
    Монгол
    मराठी
    Bahasa Melayu
    Maltese
    ဗမာ
    नेपाली
    Nederlands
    norsk
    Chicheŵa
    ਪੰਜਾਬੀ
    Polski
    پښتو
    Română
    سنڌي
    සිංහල
    Slovenčina
    Slovenščina
    Faasamoa
    Shona
    Af Soomaali
    Shqip
    Српски
    Sesotho
    Sundanese
    svenska
    Kiswahili
    தமிழ்
    తెలుగు
    Точики
    ภาษาไทย
    Pilipino
    Türkçe
    Українська
    اردو
    O'zbek
    Tiếng Việt
    Xhosa
    יידיש
    èdè Yorùbá
    Zulu
    Basa saiki:Basa Jawa