Wartos
VR

Coklat

Désémber 07, 2022

Anjeun pernah bisa nyebutkeun euweuh ka coklat, kawas anjeun pernah bisa nyebutkeun euweuh cinta.

"Crit amis" di tengah peuting mangrupakeun ubar keur ngora kontemporer. Lamun gawé teu jalan ogé, ganjaran diri ku sapotong coklat sangkan poé pait saeutik amis; mun anjeun bingung, masihan silih sapotong coklat pikeun manggihan patepungan endah nu milik anjeun. Coklat teh katalis cinta jeung touchstone tina kahirupan biasa, nyieun hirup smoother.



Dina taun anyar, trend "quitting gula" geus jadi populér, sarta coklat, salaku jenis kadaharan amis, ogé geus jadi "masalah amis jeung akar obesitas" pikeun beauties urban. Aya loba babaturan coklat-asih sabudeureun kuring, sarta minat maranéhanana pikeun coklat geus greatly sabagean gede.

Ngan harita kuring mendakan yén, saleresna, seueur jalma anu salah paham ngeunaan coklat. Janten dinten ayeuna kuring di dieu pikeun ngabenerkeun nami coklat, sareng ngajelaskeun ka anjeun 10 fakta tiis ngeunaan coklat

 

1. Pikeun ucing anu henteu peka kana rasa amisna, kumaha amis coklatna, éta bakal karasa sapertos lilin mamah. Pikeun anjing, 1,5 gram coklat tiasa maéhan anjing leutik (coklat poék kalayan eusi kakao 82%, sakitar 3 dugi ka 4 batang ngagaduhan 1,1 gram theobromine, ngaracunan anjing ageung, ngan ukur hiji coklat ageung diperyogikeun)



2. Kecap coklat asalna tina Maya. Baheula, urang Maya biasa ngagaringkeun jeung ngagiling kacang kakao sarta nambahan cai pikeun nyieun inuman pait, anu saterusna sumebar ka Amérika Kidul. Bangsa Aztec dina waktos éta nyebat inuman ieu "cai pait", sareng cai pait Nahuatl dina basa gaul diucapkan coklat (xocolatl)

3. Dina taun 1930-an, pausahaan confectionery Jepang disebut Morozoff nyieun hiji iklan keur mere coklat dina Poé Valentine. Ieu oge kahiji kalina yén Poé Valentine jeung coklat dihijikeun. Sanaos iklan éta teu jelas dina waktos éta, éta ngagaduhan dampak anu ageung dina Poé Valentine di hareup.

gambar

4. Biji koko nujul kana kadaharan olahan anu ngagunakeun biji kakao salaku bahan baku. Nanging, dina industri inuman, anjeun sering tiasa ningali coklat panas, coklat panas sareng Ovaltine. Beda antara aranjeunna nyaéta: koko panas tiasa bubuk kakao, gula Hal ieu dilakukeun ku nyampur aditif séjén; coklat panas dijieun ku cai manaskeun jeung sakumpulan coklat atawa saos coklat, biasana rasa coklat panas bakal leuwih mellow jeung nikmat, rélatif luhur kalori jeung lemak; nu Ovaltine panungtungan leuwih Komposisi malt.




5. Dina jaman pilem hideung bodas, saos coklat dipaké salaku getih dina pilem. Sanajan warna saos coklat teu beureum getih, pangaruhna dina pilem hideung bodas leuwih kuat batan getih palsu beureum. Plasma saos coklat ieu diulas dina Psycho Alfred Hitchcock.

gambar

6. Coklat bodas sanés coklat. Numutkeun definisi Administrasi Pangan sareng Narkoba AS, coklat kedah ngandung mentega kakao, bubuk kakao, sareng témpél kakao, tapi coklat bodas henteu ngandung bubuk kakao sareng némpelkeun kakao, dua bahan penting tina coklat.




7. Bahan utama coklat bodas nyaéta mentega kakao, nyaéta minyak alami anu tiasa didahar tina biji kakao. Kusabab minyak, coklat bodas sorangan bodas susu. Kusabab mentega kakao bodas susu raos goréng, éta ogé diolah kalayan rempah, gula, produk susu sareng aditif sanésna, janten kalori, lemak, sareng gula coklat bodas langkung luhur tibatan coklat biasa.

8. Coklat nyaéta hiji-hijina kadaharan anu titik leburna leuwih handap 37°C. Bakal mimiti lemes dina 28 ° C, sareng bakal gancang robih tina padet ka cair dina 33 ° C. Ieu naha coklat bisa ngalembereh dina sungut anjeun ...

9. Swiss mangrupikeun nagara anu gaduh konsumsi coklat per kapita panggedéna di dunya. Warga Swiss ngonsumsi rata-rata 240 bar coklat per jalma per taun (25 dugi ka 40 gram per jalma) sareng 25% tina coklat segitiga dijual di toko bebas pajak bandara anu dijual.

10. Naha anjeun pikir Poé Valentine ngajual paling coklat tina festival naon? NO, kanyataanna Lebaran ngajual dua kali saloba coklat ti Poé Valentine!


Inpormasi dasar
  • Sataun ngadegkeun
    --
  • Jinis bisnis
    --
  • Nagara / wilayah
    --
  • Industri utama
    --
  • Produk utama
    --
  • ElterPrise Jalma
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai kaluaran taunan
    --
  • Ékspor Pasar
    --
  • Konsumén terkét
    --
Chat with Us

Kirim panalungtikan anjeun

Gantelkeun:
    Milih basa anu sanés
    English
    العربية
    Deutsch
    Español
    français
    italiano
    日本語
    한국어
    Português
    русский
    简体中文
    繁體中文
    Afrikaans
    አማርኛ
    Azərbaycan
    Беларуская
    български
    বাংলা
    Bosanski
    Català
    Sugbuanon
    Corsu
    čeština
    Cymraeg
    dansk
    Ελληνικά
    Esperanto
    Eesti
    Euskara
    فارسی
    Suomi
    Frysk
    Gaeilgenah
    Gàidhlig
    Galego
    ગુજરાતી
    Hausa
    Ōlelo Hawaiʻi
    हिन्दी
    Hmong
    Hrvatski
    Kreyòl ayisyen
    Magyar
    հայերեն
    bahasa Indonesia
    Igbo
    Íslenska
    עִברִית
    Basa Jawa
    ქართველი
    Қазақ Тілі
    ខ្មែរ
    ಕನ್ನಡ
    Kurdî (Kurmancî)
    Кыргызча
    Latin
    Lëtzebuergesch
    ລາວ
    lietuvių
    latviešu valoda‎
    Malagasy
    Maori
    Македонски
    മലയാളം
    Монгол
    मराठी
    Bahasa Melayu
    Maltese
    ဗမာ
    नेपाली
    Nederlands
    norsk
    Chicheŵa
    ਪੰਜਾਬੀ
    Polski
    پښتو
    Română
    سنڌي
    සිංහල
    Slovenčina
    Slovenščina
    Faasamoa
    Shona
    Af Soomaali
    Shqip
    Српски
    Sesotho
    Sundanese
    svenska
    Kiswahili
    தமிழ்
    తెలుగు
    Точики
    ภาษาไทย
    Pilipino
    Türkçe
    Українська
    اردو
    O'zbek
    Tiếng Việt
    Xhosa
    יידיש
    èdè Yorùbá
    Zulu
    Basa ayeuna:Sundanese